Pizza Coloseum letní menu 2020
Pistáciová je barvou nového menu restaurací Pizza Coloseum. Jeho autorem je opět šéfkuchař Marek Rauvolf, který osobně dohlíží na kvalitu pokrmů v jednotlivých provozech. Nové menu je letní, takže svěží, lehké a barevné. Ze všech novinek jídelníčku Marek vybírá chody Tris di Bruschette, Vitello Tonnato a Okouna s caponatou jako ty nejzajímavější.
Co se skrývá za italskými názvy?
Jedná se o variace bruschett s kombinací italských paté – olivovou tapenádou a tuňákem, s pestem ze sušených rajčat s gorgonzolou a s krémem z artyčoků a prosciuttem. Vitello Tonnato je klasický italský recept z oblasti Piemonte – studené plátky telecí kýty s tuňákovou majonézou. A konečně okoun. „Tuto bílou rybu s pevným masem a výbornou chutí u nás skoro nikdo nezná a nepřipravuje, narozdíl oproti rozšířeným a známým mořským rybám, takže jsem chtěl vyzdvihnout její chuť,“ vypráví Marek Rauvolf s tím, že caponata je zeleninová směs, která trochu připomíná ratatouille. 
Pizza Coloseum letní menu 2020
Pizza Coloseum letní menu 2020
„Jednotlivá jídla z nového menu se dají kombinovat, například předkrmy spolu dobře ladí,“ říká Marek Rauvolf a doporučuje hostům, aby si jich ke stolu objednali více a navzájem ochutnávali. „Celou nabídku sestavuji půl roku, takže mě hned po jejím uvedení čeká celý kreativní proces znovu,“ přiznává ještě s tím, že vše začíná hledáním inspirace v kuchařkách, na internetu nebo při cestách do Itálie. Pak jídla musí sám několikrát uvařit a ochutnat, než je naservíruje kolegům k prvnímu ohodnocení. Před uvedením dalšího nového jídelníčku ale zpestří šéf kuchyně nabídku ještě různými krátkodobými menu. „V srpnu se můžete těšit na grilovaná masa a na podzim třeba na zvěřinu a další sezónní speciality,“ dodává. 

Coloseum Průhonice ukončuje vlastní rozvoz

30. 6. 2020

Od 1. července již nebudeme z restaurace Pizza Coloseum Průhonice nabízet vlastní rozvoz. Dále si však můžete…