U zrodu speciálního menu, které nyní nabízejí v restauracích Pizza Coloseum, stál opět šéfkuchař celé této restaurační sítě Marek Rauvolf. Tentokrát ale měl zdatného pomocníka - zakladatelku a předsedkyni správní rady Nadace Krása pomoci Taťánu Gregor Brzobohatou. Z každého hlavního jídla speciálního menu poputuje právě do této nadace 50 korun. Marek Rauvolf v rozhovoru přiznal, že pro něho bylo vybírání jídel pro sestavení zmíněného menu opět poměrně rychlé.
Speciální menu Krása pomoci

Marku, předně, co všechno si můžeme v rámci speciálního menu objednat?
Začněme polévkou, což je špenátový krém se zakysanou smetanou. Pak je tu kuskus s červenou řepou, marinovanou cuketou a krémovým kozím sýrem. Dále pražené bramborové gnocchi s krémem z pečeného lilku, bylinkami a sýrem Grana Padano. Nabízíme i grilované kuřecí prso se salátkem Waldorf a praženými vlašskými ořechy. A nakonec sladká tečka v podobě bezlepkového čokoládovo-tvarohového řezu s višňovou omáčkou.

Takže všechno poměrně takzvaně lehká jídla?
Přesně tak. I proto byl výběr pro mě poměrně jednoduchý. Nebo spíše nebyl složitý. Obdržel jsem od Taťány určité požadavky, jak by jídla měla vypadat. Nešlo ale o to jen sestavit menu pro jídelní lístek, ale je třeba si uvědomit, že jsem musel mít na mysli, že speciální jarní menu se bude servírovat i v době obědů v našich 15 restauracích po celé republice. Proto jsem musel myslet na to, aby to naši kuchaři zvládli právě v kombinaci s klasickou nabídkou, což je pro ně trochu náročnější. Připomínám, že smyslem našeho snažení je, abyste ve všech restaurací Pizza Coloseum dostali stejnou kvalitu daného jídlo, ale třeba i jídla naservírovaná stejně. Takto bylo třeba proškolit našich 120 kuchařů.

Jaké měla Taťána požadavky?
Aby šlo o lehká jídla, nic dušeného, nic těžkého, aby jídlo uvítaly především ženy – tím ale neříkám, že to, co jsem připravil, není vhodné pro muže.

Měla Taťána hodně připomínek k tomu, co jste předložil k výběru?
Vymyslel jsem asi jedenáct jídel a pak jsme to selektovali, až jsme dospěli ke třem takzvaně nejlepším. Těm, které se objevily na jídelním lístku.

Lze říci, že do finále se dostala jídla, u nichž jste si s Taťánou rozuměli a souhlasili?
Dá se říci, že jo. Já bych jen možná zvolil jedno jídlo jinak, ale nebudu prozrazovat, které.

V Praze, Ostravě, Brně, Teplicích a Českých Budějovicích si objednávají hosté z vašeho speciálního jarního menu, které je pro vás už ale vlastně minulostí, že?
Přesně tak. Samozřejmě sledujeme zájem, připomínky, reakce, ale už myslíme na nový jídelní lístek, který v restauracích Pizza Coloseum předložíme našim hostům od 1. dubna.

Speciální menu Krása pomoci
Speciální menu Krása pomoci

Můžeme očekávat nějakou převratnou novinku?
Rozhodně to nebude nic převratného. Naším cílem není šokovat návštěvníka něčím zcela novým už proto, že k nám chodí proto, že je na něco zvyklý. Určitě ale budeme reagovat na prodejní statistiky,  a to, čemu se tolik v prodejnosti příliš nedařilo, pozměníme, vyměníme. Určitě ale nabídneme jiný druh čerstvé ryby místo tuňáka. A určitě bude lákavá čerstvá pasta. Hosté se mohou také těšit na spoustu nových předkrmů.

Speciální jarní menu podporuje Nadaci Krása pomoci, jak velký smysl tohle spojení podle vás má?
Já si myslím, že je to obrovsky příjemné a přínosné propojení. Podpora seniorské kategorie je potřebná a jsme rádi, že takto můžeme pomoci. Věřím, že tohle není poslední spolupráce s touto nadací.

Čím bude letošní rok v restauracích Pizza Coloseum charakteristický?
I letos chystáme čtyři speciální menu. Kromě současného speciálního jarního to budou menu zaměřená na sezonu chřestu, na letní grilování a pak na podzimní jídla. Síť našich restaurací slaví letos 25 let své existence a jsem rád, že u tohoto výročí mohu být. Do jídelního lístku bych rád zakomponoval stálice z minulosti, které jsme časem z nabídky vyřadili. Za mě to bude určitě čerstvá pasta, kde jsme udělali velký skok kupředu. A určitě bych chtěl do nabídky „propasírovat“ pohár mascarpone, který byl kdysi hodně oblíbený. Přiznávám, že jsem hodně bojoval, abychom ho dali pryč. Protože však jsou dotazy po něm stále časté, je čas ho vrátit.

Speciální menu Krása pomoci